UN DOMAINE ANCRÉ DANS L’HISTOIRE DE LA PROVENCE

De geschiedenis van 'Domaine des Granges du Bosquet' mengt zich met de geschiedenis van L'Isle sur la Sorgue, in de het tweede tijdperk (Mesozoïcum) nog onder de zeespiegel. In het derde tijdperk, met het vrijkomen van het Rhone dal, wordt het plateau van Bosquet zichtbaar, tegelijk met de bergtoppen van de Vaucluse.

Bevolkt met strijders en boeren, gekomen van de Danube streek, vinden we resten van grafmonumenten, gevormd in de mélasse (een mengsel van mergel en zandsteen), waarvan de grond van de Bosquet bestaat.

600 jaar voor Christus installeerden de galliers zich in de 'Comtat Venaissin', die zijn naam te danken heeft aan de Venetiaanse regio, vanwege zijn overeenkomsten, rijk aan grachten en vele watertjes. De historici van Joanis en Céccarelli hebben het over het Oppidium van Bosquet en die van Margoye, zijn buurman, die aan de wieg hebben gestaan van 'Machao', de oude naam van L'Isle sur la Sorgue. Muntstukken en oud wapentuig getuigen van een tijdperk van de Bosquet.

In de 13e eeuw, is ons kleine dorp een centrum van voortvarendheid. Vele broederchappen wonen er werken samen. In de meerderheid zijn de vissers, vervolgens de schoenmaker, tuinmannen, enzovoort, enzovoort. Het is dankzij de rivier de Sorgues dat L'Isle snel vele fabrikanten van wol, olie, verf, zijde, en spiegels herbergt, zelfs ook snoepgoed. Alle industrien profiteren van de aanwezigheid van helder water met een regelmatig stroming.

Installaties van papierfabrieken verschijnen in de 13e eeuw, gevolgd door de molens, die nodig zijn voor een regio die olijven, granen en wijnranken cultiveren. Dat alles draagt bij dat L'Isle een bijzonder industrieel en commercieel centrum is.LES PROPRIÉTAIRES

Nous aimerions nous présenter, nous sommes Hans et Monique, les heureux propriétaires, des Granges du Bosquet, depuis décembre 2008.
Nous sommes de nationalité néerlandaise, et habitons depuis 2007 dans cette magnifique région dont nous sommes tombés amoureux : la Provence.

 

En 2010 nous avaons amenagée une nouvelle maison : Oliviade.
Toutes nos maisons sont aménagées avec  climatisation, Internet WIFI, télévision écran plat, dvd, réfrigérateur, micro-ondes, lave-vaisselle, machine expresso, bouilloire, et gazinière.
Dans les chambres, les lits ont une taille de 90x200 cm.
Coté jardin, des tables, chaises et BBQ sont à votre entière disposition, afin que vous puissiez profiter pleinement des joies de la nature, et de la vie en plein aire.

Si à l’occasion, vos proches aimeraient vous rejoindre, cela est possible car nous avons une chambre à disposition "SADE",  toute aménagée avec une terrasse donnant sur la cour (avec supplément).


Nous espérons par cette petite présentation, vous donner l’envie de séjourner chez nous, pour faire de vos vacances, des vacances en toute quiétude...

A très bientôt,

 

Monique et Hans Eizema.